divendres, 22 d’octubre del 2010

En un petit racó, un munt de sons...

Aquest projecte s'inicia a partir del treball final de l'assignatura d'Expressió musical del primer curs del grau de Mestre d'Educació Primària de la Universitat de Vic.

El seu objectiu principal és l'elaboració d'un mapa sonor del Voltreganès i alhora donar recursos d'activitats per realitzar a l'aula relacionades sempre amb els sons que ens envolent i els mapes sonors.

Abans d'aquest treball no hi havia res escrit ni enregistrat sobre els sons que ens envolten al Voltreganès. És per això que creiem que ha estat molt útil l'elaboració d'aquest treball. A més cal remarcar positivament que el fet que el Voltreganès és un espai ric en sons. Riu, muntanya, C-17 són només una petita mostra de tots els sons que trobem dins l'entorn sonor del Voltreganès.
.
La complexitat en'elaboració del mapa sonor fa que aquest treball no es consideri tancat el dia d'entrega. Sempre es poden afegir sons, ja que en una societat que viu en un canvi constant aquests també varien i evolucionen. És per això que el què us presentem a continuació és només l'inici d'un projecte de mitjà - llarg termini.

Cal remarcar també que l'elaboració d'aquest treball ens ha ajudat involucrar-nos més en l'entorn en el que vivim i al mateix temps a donar importància a la riquesa de sons que hem pogut trobar en el nostre territori.

Pel que fa a l'estructura podeu veure com hi ha 5 apartats molt diferenciats. El primer titulat "El Voltreganès" fa referència a l'àmbit geogràfic que hem escollit per dur a terme el mapa sonor. En l'apartat "Mapa Sonor" hi trobareu el mapa de sons que estem realitzant. A l'apartat de "A l'aula" i trobareu el motiu pel qual treballar el so a l'aula i algunes propostes d'activitats per dur a terme. Pel que fa a la pestanya "Activitat on-line" hi podreu trobar una mostra de com pot ser una activitat interactiva perquè els alumnes relacionin els sons amb l'espai del que es tracta. Per últim, a l'apartat "ajuda'ns" t'oferim la possibilitat de que col·laboris a engrandir el Mapa Sonor del Voltreganès.
.
Gerard i Àlex.